Publicerad på

Maj du sköna vårmånad

Våren har kommit

Vi har hälsat in våren och varit upp i ottan och marscherat runt stan anförda av vår fantastiska Marinens Musikkår.

Traditionsenligt stannade de till vid föreningens lokaler på Alamedan 11, där vår ordförande höll tal och underströk hur viktigt kulturtraditioner är. Innan de marscherade vidare spelade Vittus Andersson marsch till föreningens stora glädje! STORT TACK!

Vämö Mat och Trädgårdsmässan

Traditionsenligt medverkade föreningen vid Lions Jarramas välorganiserade mässa på Vämö den 4 – 5 maj. Ni som var där såg oss i kanske Sveriges äldsta välbevarade Pressbyråkiosk.

I luckan ser ni Eva Mahs, medlemsansvarig i föreningen, hållande i Årsboken för 2023 och Årshäftet om Möllebacken. Till Lövmarknaden torsdagen den 20 juni kommer föreningens bokgrupp att lansera ett nytt häfte om ytterligare en stadsdel!

Skivor till Kaffet – Lördagen 18 maj kl. 11.00 -14.00 i Föreningslokalen

”Skivor till Kaffe” var ett svenskt radioprogram som sändes från 1957 till 22 december 1993. Den legendariske programledaren var Bertil Perrolf. Programmet sändes varje vecka från en ny plats i Sverige, där Perrolf pratade med folk gratulerade jubilarer och spelade önskelåtar. Totalt blev det över 1 500 programavsnitt över åren. Vid ett tillfälle var han i Karlskrona och besökte föreningen Gamla Carlscrona! Kommer du ihåg när?
Hela avsnittet blev inspelat och den lördag 18 maj kan du åter lyssna på avsnittet och njuta av kaffe i föreningens lokaler. Kanske är någon av låtarna som spelas din favoritlåt!

Medlemssidorna

Vi har digitaliserat alla utgåvor av Kaulskroniten och du kan hitta dem på medlemssidorna. Protokollet från Årsmötet finns också att läsa på medlemssidorna. Om du är medlem och inte har lösenorden, kontakta föreningen på info@fgc.nu.

Med vänliga hälsningar

Styrelsen